Fulguritt (fra Latin fulgur — som betyr lyn) er naturlige hule gulrotformede glassrør, skapt av lynnedslag på steder med kvartssand på bakken. Når lynet treffer bakken flyr elektroner utover i alle retninger, og kan noen ganger varme opp grunnen til rundt 1800 grader. Heten fra lynet kan øyeblikkelig smelte sammen et avtrykk av lynet i bakken, eller på overflaten av steigrunn.

Det er flere typer fulguritter, men de mest interessante er sand-fulgurittene. Lynet er kraftig nok til å lage et smelte-spor etter seg under bakken, som i grunnen er en forlengelse av det lynet vi kan se over bakken. Lynet stopper jo ikke når det treffer bakken, det fortsetter nedover i jorden og forgrener seg utover akkurat som i luften og når det treffer tørr (kvartsholdig) sand etterlater det ofte et avtrykk av sin ferd.

Så lynet skaper et slags "spor-legeme" som gir et eksakt bilde av den veien det tok. Når det treffer sanden blir kvartsen smeltet sammen til glass, og det er klassifisert som et mineral.

 

Fulguritter er formasjoner med høy energi. De er spesielt kjent for sin evne til å kanalisere energi. Fulguritter har blitt brukt til å kommunisere med utenomjordiske eller oppstegne vesener i åndeverdenen. Også brukt av innfødte amerikanere (indianere) for å framskaffe regn, og som amuletter for beskyttelse mot lyn.

 

Fulguritt forbedrer kommunikasjon mellom mennesker, demper forstyrrelser og forsterker konsentrasjonen. Hjelper utviklingen av klarsynte evner, og kan gjøre det mulig for en å forutse hendelser i framtiden.

Den forsterker forbindelsen med andre verdener og deres vesener, og kan brukes til å "ramme inn" et område som får øket energi til å motta utenomjordiske vesener.

Kan også brukes til å forbedre egenskapene til søkepinner for å finne vann/mineraler.

 

Fulguritt kan nyttes ved behandling av sykdommer i øre-nese-hals og fordøyelsessystemet (spiserør, lukkemuskel, tarmvegger og tykktarm).

 

Chakraene 5 og 6.